It is currently Fri Dec 15, 2017 7:19 am




 Page 1 of 1 [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: CF Size Limit?
PostPosted: Wed Dec 22, 2010 8:43 pm 

Joined: Wed Dec 22, 2010 8:38 pm
Posts: 3
Hi guys,

I am a new owner of this cart and have a CF adapter (pin 20 has power) and a couple of 4G CF cards. One is a "Memory Concepts" and one is an "A*Data". They both work on the PC and in other devices, but in not in MAXFLASH. I can go into FDISK2 and detect the geometry, and create the partitions, exit, and save with no errors. However on reboot, there are no partitions created- if I go back into MAXFLASH it just shows 8 partitions that say "yD 00000".

I've also directly written a partition to the device with myidetool on the PC and it doesn't see that either.

Is it a problem with this large CF card, or something else? I tried in a 130xe and my 800XL. Same result in both.

Pete


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: CF Size Limit?
PostPosted: Thu Dec 23, 2010 1:42 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1258
Location: netherlands
Hi Pete,

This is a new issue to me.
I've tried CF upto 32Mb upto 1 Gb and that all works fine.

You can try and make a partition-table by hand on the PC, copy Mydos43.atr to
partition 1 and check this out on the Atari. You need a sector-editor, found easily
with google.

You haven't got SECAM atari's by any chance?

Later Sijmen.

Try this (as bootsector 0, first 32 bytes, the rest can be zerod).
d7 ff 03 ff 03 ff 20 ff 01 ff 01 ff 00 ff 00 ff 01 ff 01 ff 00 ff 07 ff 00 ff 00 ff 00 ff 00 ff


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: CF Size Limit?
PostPosted: Thu Dec 23, 2010 12:57 pm 

Joined: Wed Dec 22, 2010 8:38 pm
Posts: 3
Thanks- I found an old 128M Sandisk card here at work- we'll see if that works.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: CF Size Limit?
PostPosted: Wed Dec 29, 2010 10:15 pm 

Joined: Wed Dec 22, 2010 8:38 pm
Posts: 3
It turns out it wasn't getting enough power through the Atari, since the 128M didn't work either (or another CF adapter). After I fashioned external power to the converter, it worked as designed.

Also, it won't work on my 130xe, only my 800xl.

EDIT: No, it's erratic on both. Sometimes the blue MyIDE light doesn't even flash, and sometimes it does and blinks green with boot error. I must have a loose connection here somewhere.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: CF Size Limit?
PostPosted: Thu Dec 30, 2010 10:01 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1258
Location: netherlands
Cleaning the cartridge-slot would help, or changing the atari-PSU.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: CF Size Limit?
PostPosted: Thu Apr 07, 2011 8:04 pm 

Joined: Mon Aug 04, 2008 1:46 pm
Posts: 18
hi r.cade,

it works for the 4gb CF :?:

regards


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 6 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

cron