It is currently Sun Dec 17, 2017 10:16 pm

All times are UTC - 5 hours




 Page 1 of 1 [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: OSS Basic XE on Flash Cartridge
PostPosted: Mon Nov 27, 2017 5:25 pm 

Joined: Mon Nov 27, 2017 5:20 pm
Posts: 3
I'm trying to run Basic XE, from OSS, on the Flash Cart, but it doesn't work. When I add it to my workbook, the software says something about I should add it as an .xex file. I do this, but when I run it from the cart on my XEGS, all I get is a blank screen. Other .bin and .rom files work. Does anyone know how I can run Basic XE on the flash cartridge?

Thanks.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: OSS Basic XE on Flash Cartridge
PostPosted: Tue Nov 28, 2017 2:00 am 
User avatar

Joined: Fri Feb 03, 2006 1:09 am
Posts: 118
Location: Galactic 0,0,0
look for a modified Basic XE image in the forums here... you must use the modified image as the banking scheme is different than the original rom you are probably trying to use

look here

viewtopic.php?f=2&t=200&p=9659&hilit=oss+basic+xe#p9659



_________________
_The Doctor__
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: OSS Basic XE on Flash Cartridge
PostPosted: Tue Nov 28, 2017 5:33 am 

Joined: Mon Nov 27, 2017 5:20 pm
Posts: 3
Thank you. I will try this.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: OSS Basic XE on Flash Cartridge
PostPosted: Wed Nov 29, 2017 5:38 am 

Joined: Mon Nov 27, 2017 5:20 pm
Posts: 3
I put the image on my flash cart and ran it on my XEGS. It brings up a title screen, says it will rewrite my flash cart with an image of Basic XE 4.1, and ask if I want to proceed. No matter what I type, y, n, or anything else, the cursor turns into an inverse B. Then nothing happens. Am I doing something wrong?

Thanks.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: OSS Basic XE on Flash Cartridge
PostPosted: Wed Dec 13, 2017 1:02 am 
User avatar

Joined: Fri Feb 03, 2006 1:09 am
Posts: 118
Location: Galactic 0,0,0
It flashes the cartridge itself without using x86 usb programmer... so put cart in Atari and insert disk into drive or Ape slot 1, make sure to hold down option at boot if it doesn't and if needed hold option and press reset then leave go after you see it's loading. follow the prompts..



_________________
_The Doctor__
Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

cron