It is currently Thu Nov 21, 2019 7:19 am




 Page 1 of 1 [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: myide problems, black screen
PostPosted: Sun Nov 07, 2010 3:43 pm 

Joined: Mon Aug 04, 2008 1:46 pm
Posts: 18
hi,

I have problems with myide cartridge, when connected to atari the screen stays black, it happened after recording a new firmware. There any way to reset?

picture of my myide

regards


There are images and/or files attached to this posting. You must be logged-in to view or download this content.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: myide problems, black screen
PostPosted: Mon Nov 08, 2010 12:52 am 
User avatar

Joined: Fri Aug 29, 2003 4:37 pm
Posts: 229
Location: Arizona USA
Looks to me like it is in the case backwards. The chip side should be faceing down away from the Label.



_________________
Roydea6
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: myide problems, black screen
PostPosted: Mon Nov 08, 2010 4:27 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1376
Location: netherlands
Yep, the PCB is wrongly put inside. (for the picture I asume).
What -new- firmware did you put inside?
The options are the standard 3.5F or -for testing- the 4.4F beta.

If you didn't flash the correct file, you need to hotplug the cartridge after loading the flasher.atr
Please use the 3.5F file found here: viewtopic.php?f=7&t=357

Later,
Sijmen.

Oh, yes, clean the contacts with some alcohol please.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: myide problems, black screen
PostPosted: Mon Nov 08, 2010 9:35 am 

Joined: Mon Aug 04, 2008 1:46 pm
Posts: 18
hi,

I put that photo to see the version of MyIDE I have, was working with the 3.5F firmware but I happened to install a version made for SDX 4.43RC by flashjazzcat. after installing this firmware atari leaves me with black screen.

some way to erase the firmware?

regards


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: myide problems, black screen
PostPosted: Mon Nov 08, 2010 7:37 pm 
User avatar

Joined: Fri Aug 29, 2003 4:37 pm
Posts: 229
Location: Arizona USA
ascrnet wrote:
hi,

I put that photo to see the version of MyIDE I have, was working with the 3.5F firmware but I happened to install a version made for SDX 4.43RC by flashjazzcat. after installing this firmware atari leaves me with black screen.

some way to erase the firmware?

regards

Over writing with the original also erases the current firmware..



_________________
Roydea6
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: myide problems, black screen
PostPosted: Tue Nov 09, 2010 2:01 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1376
Location: netherlands
ascrnet wrote:
hi,

some way to erase the firmware?

regards


Yes, haven't read my previous post? ;-)
Use the 3.5F flasher, boot the disk without the cartridge, then hot-plug.
If the computer freezes-up, just keep retrying.
This is the only way to re-flash your cartridge on the atari system.

I didn't try the new SDX version yet.
You used the 1Mb+MyIDE flasher I asume?
(SDX443RC_MAXFLASH_MYIDE (maxflash image))

Later,
Sijmen.

P.S. The other way is to pull the flashrom and program it in a programmer.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: myide problems, black screen
PostPosted: Tue Nov 09, 2010 9:46 pm 

Joined: Sun Feb 19, 2006 1:33 pm
Posts: 90
The USB MaxFlash programmer will also fix this. Worst case if you can't fix it, you can mail it to me and I will reflash it.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: myide problems, black screen
PostPosted: Wed Nov 10, 2010 1:39 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1376
Location: netherlands
Don't know if the maxflash programmer supports the flash+myide module?


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: myide problems, black screen
PostPosted: Wed Nov 10, 2010 5:44 pm 

Joined: Sun Feb 19, 2006 1:33 pm
Posts: 90
mr-atari wrote:
Don't know if the maxflash programmer supports the flash+myide module?

Fortunately it does, as this is how I burned a beta release of Sparta DOS X with fcz's MyIDE driver.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: myide problems, black screen
PostPosted: Sun Nov 14, 2010 10:55 am 

Joined: Mon Aug 04, 2008 1:46 pm
Posts: 18
mr-atari wrote:
Yes, haven't read my previous post? ;-)

yes, clear but does not call hot :mrgreen:

mr-atari wrote:
I didn't try the new SDX version yet.
You used the 1Mb+MyIDE flasher I asume?
(SDX443RC_MAXFLASH_MYIDE (maxflash image))

provide this firmware but not work, not recorded completely in the cart and the atari is going to black screen :(

Stephen wrote:
The USB MaxFlash programmer will also fix this. Worst case if you can't fix it, you can mail it to me and I will reflash it.

thanks for the offer, but delete it and install firmware 3.5F 8)

regards


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 10 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: