It is currently Tue Oct 16, 2018 9:57 am




 Page 1 of 1 [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: disk image blues
PostPosted: Tue Dec 18, 2007 7:54 pm 
User avatar

Joined: Fri May 11, 2007 6:18 am
Posts: 69
OK, today I was trying to upload some new disk images to me CF they wouldn't boot :? I thought it might be my XEGS being buggy so I've try to do the same with my 1200, I got the same results. Any ideas whats going on?


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Dec 18, 2007 8:58 pm 

Joined: Sat Sep 13, 2003 12:21 am
Posts: 251
Which programs were they, and what method were you using:

1. Mr.Atari Image Manager (START)
2. Hias' Myidetool on the PC
3. My Image Manager program



_________________
MyIDE Tools
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Dec 18, 2007 9:31 pm 
User avatar

Joined: Fri May 11, 2007 6:18 am
Posts: 69
Shawn Jefferson wrote:
Which programs were they, and what method were you using:

1. Mr.Atari Image Manager (START)
2. Hias' Myidetool on the PC
3. My Image Manager program


It would be #1 that's the one that comes installed on the MyIDE+Flash IDE Cartridge. I've used before and it ran just fine, now I can't get anywhere with it.


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 19, 2007 12:39 pm 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1325
Location: netherlands
Hi Walter,

You mean to say that a image that was stored and run succesfully,
now won't start? If that is the case, you had a bad write from a
other incompatible Atari system.

What helps most of the time is to re-init the CF-card with FDISK
and use EXACT THE SAME settings as you had. This wil NOT distroy
data, but only rewrites the bootsector of the CF-card. You need
to use the same settings, so the data that is already on the card
still can be found (and is on the same place).

If not, thus a new image won't boot:
-It overwrites part of the MyIDE-locations / disabling it.
or
-Overwrites the MyIDE-OS / uses the standard build-in OS.
Here the internal 4.3E-OS is a solution.

Cheers,
Sijmen.


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 19, 2007 1:51 pm 
User avatar

Joined: Fri May 11, 2007 6:18 am
Posts: 69
Is there a way to clean out all the data on the CF :?: So I can start fresh :!:


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 19, 2007 6:12 pm 
User avatar

Joined: Fri May 11, 2007 6:18 am
Posts: 69
Here a video/sound file of whats its doing. :wink:

mr-atari wrote:
Hi Walter,

You mean to say that a image that was stored and run succesfully,
now won't start? If that is the case, you had a bad write from a
other incompatible Atari system.

What helps most of the time is to re-init the CF-card with FDISK
and use EXACT THE SAME settings as you had. This wil NOT distroy
data, but only rewrites the bootsector of the CF-card. You need
to use the same settings, so the data that is already on the card
still can be found (and is on the same place).

If not, thus a new image won't boot:
-It overwrites part of the MyIDE-locations / disabling it.
or
-Overwrites the MyIDE-OS / uses the standard build-in OS.
Here the internal 4.3E-OS is a solution.

Cheers,
Sijmen.


There are images and/or files attached to this posting. You must be logged-in to view or download this content.


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 20, 2007 10:48 am 

Joined: Sun Feb 19, 2006 1:33 pm
Posts: 89
Quick guess - it looks like something is turning off the IDE device.

Stephen Anderson


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 20, 2007 1:59 pm 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1325
Location: netherlands
Try the 4.3-E OS instead.


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 20, 2007 9:15 pm 
User avatar

Joined: Fri May 11, 2007 6:18 am
Posts: 69
mr-atari wrote:
Try the 4.3-E OS instead.

D'oh! I have 4.3I installed! Thansk for the help, but what the 1200XL it just has the OEM OS.


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 21, 2007 6:01 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1325
Location: netherlands
Burn the TWO eproms 1200 XL version ;-)

both are 8k, you need to set the jumpers(?) on your mainboard from (masked)ROM to Eprom.

Files are at the STICKY post about the 'new' 4.3 OS .

Cheers,
Sijmen.


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 10 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

cron