It is currently Wed Jun 19, 2024 1:21 am




 Page 2 of 2 [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: MyIDE build it yourself question
PostPosted: Thu Nov 17, 2022 4:38 pm 

Joined: Sun Oct 09, 2022 12:01 am
Posts: 3
Hi, this is and old product and an old post.

i need help, I'm also trying to setup my home built Myide, external in the cartridge port on a 130XE, upgraded to 320KB.

when i turn on the computer, the IDE light of the CF-IDE adapter lights, the mybios menu only apear for a split second, and instantly boots to basic.

i tried peeking the addresses 54528-54535, and i get 255 0 2 3 4 5 6 80

when i reboot the atari and select PWR option, now enters the mybios menu stays. The options of IDE-PORT and IDE-DEVICE are highlighted, but i can't enter the menu with strt+select+option.

any thoughts on how should i direct my trouble shooting?


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: MyIDE build it yourself question
PostPosted: Fri Nov 18, 2022 3:06 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1561
Location: netherlands
O man, long time ago.....

The PEEK values shows there is a IDE port with media attached.
-good-

What MyBIOS version are you running?
Disk (long all from floppy boot or short floppy/HDD-boot), Eprom ??

Some (small) pictures would help.
Need to know what entries are RED and GREEN.

Most likely, MyBIOS can not find the menu data.
That should be installed on your IDE-media.

Later.
Sijmen.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: MyIDE build it yourself question
PostPosted: Fri Nov 18, 2022 3:15 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1561
Location: netherlands
I will set-up an 130XE with external MyIDE next to me.
So I can follow your steps.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: MyIDE build it yourself question
PostPosted: Fri Nov 18, 2022 2:31 pm 

Joined: Sun Oct 09, 2022 12:01 am
Posts: 3
mr-atari wrote:

What MyBIOS version are you running?
Disk (long all from floppy boot or short floppy/HDD-boot), Eprom ??

Most likely, MyBIOS can not find the menu data.
That should be installed on your IDE-media.
.


Im running MyBIOS from ROM 4.8.05 RE.

but now i thnk what i'm doing wrong is that I have to initialize the CF card with the SETUP_xxx.ATR. i´snt realy clear in the setup manual.

im gonna try that next, when i get back hme.

thanks


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: MyIDE build it yourself question
PostPosted: Sat Nov 19, 2022 3:42 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1561
Location: netherlands
Yes, after installing a MyBIOS is ROM, you need to install the menu's using the SETUP-disk.
If you have more then one CF-card, you need to do this on all of them.

In the previous BIOS versions, called MyIDE Vx.x, the menu's are very simple but inside the ROM.

I agree, the mentioning of installing the menu on your media, when using MyBIOS versions, is a bit vague.

Grtz.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: MyIDE build it yourself question
PostPosted: Mon Nov 21, 2022 7:22 am 

Joined: Sun Oct 09, 2022 12:01 am
Posts: 3
Success!!

Booted the computer with the setup disk, and worked ok.

Now I'm enjoying HDD functions in an Atari, awesome.

Great work, thanks!!! :D


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 2 of 2 [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 32 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

cron