It is currently Wed Oct 17, 2018 11:55 am

All times are UTC - 5 hours




 Page 1 of 1 [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Atarimax Universal SIO2PC/ProSystem interface information
PostPosted: Sat Mar 03, 2018 8:11 am 

Joined: Sat Mar 03, 2018 8:03 am
Posts: 4
I have an Atari 800, an Atari 810 with Happy Drive and a plain 810 drive. I would like to know if I can use the Atarimax Universal SIO2PC/ProSystem interface to hook up one of my Atari drives directly to my Windows 7 64 bit PC and make ATR files from my original floppies without using the Atari 800. My main purpose is to use some programs I wrote with an Atari emulator.

If so what software would I use on the PC to copy the floppy to an ATF file on the PC hard drive?


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Atarimax Universal SIO2PC/ProSystem interface informatio
PostPosted: Sat Mar 03, 2018 3:05 pm 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1325
Location: netherlands
Yes, that is possible.
What I noticed that the atari must be ON also.
Otherwise the siopc did not communicate with the drive.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Atarimax Universal SIO2PC/ProSystem interface informatio
PostPosted: Sat Mar 03, 2018 9:32 pm 

Joined: Sat Mar 03, 2018 8:03 am
Posts: 4
So I would need the Atari computer hooked up also? I keep reading places that you can just use the floppy with the PC.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Atarimax Universal SIO2PC/ProSystem interface informatio
PostPosted: Thu Sep 06, 2018 1:38 am 

Joined: Sun Aug 05, 2018 8:54 pm
Posts: 2
OverDHill

You should be able to make images without the Atari 800 attached.
Just run an SIO cable from the SIO2PC to the 810 or 810/Happy drive.

While I have not done so, my understanding is that everything on the SIO bus must be on for the A.P.E. and/or ProSystem to work properly. However, you do NOT need the 800 attached to copy disks.

I have been using my old 810/Happy and an Indus GT just fine, though with both attached (and the drive IDs set at 1 and 2) the system only sees the Indus drive for some reason. I suspect that the 810/Happy isn't as happy as I'd like.

Good Luck


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Atarimax Universal SIO2PC/ProSystem interface informatio
PostPosted: Fri Sep 07, 2018 1:03 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1325
Location: netherlands
My guess is that the 810/1050 need the 5 volt to "see" there is an active system to address to.
That's why I mention this.

I noticed I can only make images when on the other end is an atari.
It just needs to be "ON", nothing else.


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

cron